Hoofdstuk 11. Konqueror instellen

Pamela Roberts

Vertaler/Nalezer: Bram Schoenmakers
Vertaling van het handboek: Niels Reedijk
Vertaler/Nalezer: Rinse de Vries

Net als de rest van KDE, is Konqueror op zeer veel gebieden in te stellen. Op deze manier kunt u het uiterlijk en gedrag precies zo instellen zoals u dat wilt.

Werkbalken

Bij een nieuwe installatie van KDE bevat het venster van Konqueror standaard de menubalk, de hoofdwerkbalk en de locatiebalk, en wellicht ook de bladwijzerbalk.

Het kan zijn dat u al deze werkbalken niet nodig heeft. Om zo'n balk te verbergen, gaat u in het menu InstellingenGetoonde werkbalken en deactiveer hun vakje. Om de verborgen werkbalk weer tevoorschijn te halen activeert u deze eenvoudigweg weer in het menu.

De menubalk zelf kan ook aan- of uitgezet worden met de sneltoets Ctrl+M.

Wanneer u met de rechter op een werkbalk klikt, krijgt u een menu te zien waarmee u de werkbalk kunt instellen. U kunt de positie vergrendelen of ontgrendelen en de tekstpositie, pictogramgrootte en oriëntatie van ontgrendelde balken instellen

Als de werkbalk ontgrendeld is, kunt u aan de linkerkant handels zien. Door klikken met de linkermuisknop kunt u een werkbalk naar een nieuwe positie slepen en het zelfs van het venster losmaken en overal op uw scherm plaatsen.

De pictogrammen in de verschillende balken kunnen veranderd worden door het menu InstellingenWerkbalken instellen... te kiezen. U komt dan in het dialoogvenster Werkbalken instellen. Het aantal en type hangt af van of Konqueror zich in webbrowser- of bestandsbeheermodus bevindt en of u plugins geïnstalleerd heeft.