Configurar una sessió i importar un projecte existent

Seguirem amb l'exemple del nucli Linux® i el controlador del dispositiu -possiblement voldreu substituir el vostre propi conjunt de biblioteques o projectes per aquests dos exemples. Per s crear una sessió nova que contingui aquests dos projectes aneu al menú SessióInicia una sessió nova a la part superior esquerra (o, si aquesta és la primera vegada que utilitzeu el KDevelop: simplement empreu la sessió per omissió que s'obté en el primer ús, la qual és buida).

A continuació, volem poblar aquesta sessió amb els projectes que de moment assumim que existeixen en algun lloc (el cas on es comencen projectes des de zero es discuteix en una altra part d'aquest manual). Per a això, bàsicament hi ha dos mètodes, depenent de si el projecte es troba en algun lloc del disc dur o si necessiteu descarregar-lo des d'un servidor.

Opció 1: Importar un projecte des d'un servidor amb el sistema pel control de versions

Primer assumirem que el projecte que volem configurar -el nucli de Linux®- resideix en algun sistema pel control de versions a un servidor, però encara no s'ha comprovat el vostre disc dur local. En aquest cas, aneu al menú Projecte per a crear el nucli Linux® com un projecte dins de la sessió actual i després feu els següents passos:

  • Aneu a ProjecteRecupera un projecte per a importar un projecte.

  • A continuació, teniu múltiples opcions per a iniciar un projecte nou en la sessió actual, depenent d'on provinguin els fitxers font: Simplement, podeu apuntar el KDevelop a un directori existent (vegeu l'opció 2 a continuació), o podeu demanar al KDevelop que obtingui les fonts des d'un repositori.

  • Assumint que no teniu una versió descarregada:

    • En el diàleg, sota Seleccioneu l'origen, escolliu emprar Des del sistema de fitxers, Subversion, Git, GitHub o KDE.

    • Escolliu un directori de treball com a destinació en el qual es descarregaran les fonts.

    • Escolliu un URL per a la ubicació del repositori des d'on es podran obtenir els fitxers d'origen.

    • Premeu Obtén. Això pot trigar molta estona, depenent de la velocitat de la vostra connexió i la mida del projecte. Malauradament, al KDevelop 4.2.x la barra de progrés en realitat no mostra res, però podeu seguir el progrés consultant periòdicament la sortida de la línia d'ordres per a veure la quantitat de dades que ja s'han descarregat.

Nota

El problema amb la barra de progrés ha estat informat com a error 256832 del KDevelop.

Nota

Durant aquest procés, també obtinc el missatge Heu d'especificar una ubicació vàlida del projecte, el qual es pot ignorar sense problemes.

  • Se us demanarà que seleccioneu un fitxer de projecte del KDevelop en aquest directori. Ja que probablement encara no en teniu un, simplement premeu Següent.

  • Premeu Següent una altra vegada.

  • El KDevelop us demanarà que seleccioneu un gestor del projecte. Si aquest projecte empra els fitxers make estàndards a UNIX®, escolliu el gestor del projecte «makefile» personalitzat.

  • A continuació, el KDevelop començarà a analitzar tot el projecte. Una vegada més, trigarà força temps per a anar a través de tots els fitxers i l'índex de les classes, etc. A la part inferior dreta de la finestra principal, hi ha una barra de progrés que mostra el temps que pot trigar aquest procés. (Si teniu diversos nuclis de processador, podeu accelerar aquest procés anant a l'element de menú ArranjamentConfigura el KDevelop..., després seleccionant Analitzador en segon pla a l'esquerra, i incrementant el nombre de fils per a analitzar en segon pla a la dreta).

Opció 2: Importar un projecte que ja es troba al disc dur

De manera alternativa, si el projecte sobre el qual voleu treballar ja existeix al vostre disc dur (p. ex., pel fet que l'heu descarregat com un fitxer TAR des d'un servidor FTP, atès que ja heu obtingut una versió nova del projecte des d'un sistema pel control de versions, o perquè és el vostre propi projecte que només existeix al vostre disc dur), tot seguit utilitzeu ProjectesObre / importa un projecte i en el diàleg trieu el directori on resideix el vostre projecte.