CDDB-informatie

Mike McBride

Jonathan Singer

David White

Ontwikkelaar: Bernd Johannes Wuebben
Ontwikkelaar: Dirk Forsterling
Ontwikkelaar: Dirk Foersterling
Nalezer: Lauri Watts
Vertaling van het handboek: Niels Reedijk
herziening KDE 4.12 (2013-12-05)

CDDB-informatie

De module CDDB-informatie is opgedeeld in de tabbladenOpzoeken en Indienen.

Het tabblad Opzoeken


Het tabblad Opzoeken

Het tabblad Opzoeken stelt de CDDB-functies van KDE in.

U kunt de opties MusicBrainz opzoeken inschakelen of Freedb opzoeken inschakelen selecteren.

De Freedb-server-sectie bepaalt welke CDDB-mirrorsite door KDE wordt gebruikt om albuminformatie te verkrijgen. U kunt een servernaam, poortnummer en protocol invoeren met de tekstvakken en afrolvakken of u kunt klikken op de knop Mirrorlijst tonen. Op deze knop drukken zal een nieuw venster met een lijst met CDDB-mirrors en hun locaties. Selecteer eenvoudig de server die u wilt uit de lijst en klik op OK.

De sectie gelabeld Cache-locaties laat u bepalen waar de CDDB-informatie op uw computer wordt opgeslagen. Om een map toe te voegen voert u de maplocatie in in het tekstveld bovenaan de sectie en klikt u op Toevoegen. U kunt ook een map selecteren door op de blauwe bestandsmap te klikken rechts van het tekstveld. Om een map te verwijderen, klik een keer op de mapnaam met de linkermuisknop en klik op Verwijderen. U kunt de volgorde van zoeken in de mappen wijzigen door op de mapnaam te klikken en op de knoppen Omhoog en Omlaag.

De knop Help opent deze pagina met inhoud voor hulp. De knop Standaarden herstelt de standaard waarden van alle items in deze dialoog; OK slaat de huidige instellingen op en sluit af; Toepassen slaat de huidige instellingen op zonder afsluiten.

Het tabblad IndienenHet tabblad Indienen stelt de verbinding in naar een e-mailserver of een webserver om nieuwe CDDB-items in te dienen. Dit is handig als u uw eigen systeem niet als een server hebt geconfigureerd.

Als u van plan bent om een CDDB-item in te dienen, voer dan uw e-mailadres in in het eerste tekstvak, daarna moet u kiezen tussen indienen via HTTP of indienen als een e-mail (via SMTP).

Tip

Het is eenvoudiger om nieuw items met HTTP in te dienen. Sommige firewalls blokkeren dit verkeer. Als uw firewall u blokkeert om nieuwe items met HTTP in te dienen, dan kunt u SMTP gebruiken.

Selecteer eerst ofwel HTTP of SMTP (E-mail) om te bepalen welk protocol te gebruiken.

HTTP gebruiken om CDDB-informatie te verzenden

U kunt een servernaam of poortnummer invoeren in de getoonde tekstvakken. Als u deze informatie naar de internationale servers wilt sturen, dan hoeft u niets te wijzigen.

SMTP (E-mail) gebruiken om CDDB-informatie te verzenden

Ter voorbereiding voor het indienen van informatie via e-mail, voert u uw e-mailadres in in het tekstvak met label Reply-To:, uw e-mailserver in het tekstvak met label SMTP-server: en selecteer het poortnummer in het spinvak met label Poort:.

Als u een wachtwoord moet gebruiken bij het verzenden van e-mail naar de e-mailserver, markeer dan het vakje met de label Server vereist authenticatie en voer uw gebruikernaam in in het tekstvak met label Gebruikernaam.