CapÝtol 3. Configurar KAlarm

Per configurar el funcionament de KAlarm per adaptar-se al vostre sistema i les vostres preferŔncies personals, seleccioneu ArranjamentConfigura KAlarm.... Aix˛ mostrarÓ el diÓleg de configuraciˇ.

General

La secciˇ General us permetrÓ controlar el comportament de KAlarm en general:

 • Inicia automÓticament en iniciar la sessiˇ: KAlarm s'iniciarÓ automÓticament en iniciar la sessiˇ de KDE, assegurant-vos que KAlarm s'executa en tot moment a menys que sortiu manualment.

  AvÝs

  Aquesta opciˇ sempre s'haurÓ de marcar a menys que preteneu deixar d'usar KAlarm.

  Nota

  Aquesta opciˇ es torna a seleccionar automÓticament cada vegada que s'executi KAlarm. De manera que si teniu sense marcar aquesta opciˇ i voleu continuar amb evitar l'execuciˇ de KAlarm en iniciar la sessiˇ, necessitareu desmarcar-la cada vegada que executeu KAlarm.

 • Avisa abans de sortir: Quan les alarmes estan deshabilitades mentre KAlarm no s'estÓ executant, en seleccionar aquesta opciˇ se us demanarÓ confirmaciˇ si intenteu finalitzar KAlarm utilitzant l'opciˇ Surt de la icona de la safata del sistema. Aix˛ previndrÓ la deshabilitaciˇ accidental de les alarmes. Per raons de seguretat, aquesta opciˇ es torna a habilitar automÓticament per omissiˇ cada vegada que canvieu el mode d'execuciˇ.

 • Confirma la supressiˇ de les alarmes: Especifica si se us demanarÓ una confirmaciˇ cada vegada que suprimiu una alarma.

 • Interval de temps per omissiˇ d'ajornament de l'alarma: Introdu´u l'interval de temps per omissiˇ, en hores i minuts, per mostrar inicialment quan es mostri el diÓleg d'alarma ajornada. Tingueu en compte que si s'ha ajornat una alarma anteriorment, l'interval que es mostra inicialment en el diÓleg d'alarma ajornada serÓ igual que l'interval d'ajornament utilitzat l'˙ltima vegada que l'alarma es va ajornar.

 • Terminal per a les alarmes d'ordre: Podeu seleccionar quin tipus de finestra de terminal utilitzar per a les alarmes d'ordre que s'executin en una finestra de terminal. Algunes de les aplicacions mÚs comuns de finestra de terminal estan preconfigurades, p. ex., xterm, Konsole, encara que nomÚs es mostraran aquelles que estiguin instalĚlades al sistema. Podeu veure les opcions d'ordres utilitzades per a cada aplicaciˇ veient l'ajuda contextual per al seu botˇ d'opciˇ.

  Si voleu utilitzar una altra aplicaciˇ, o si voleu utilitzar una de les llistades, per˛ amb diferents opcions per a l'ordre, seleccioneu Altres i introdu´u l'ordre per invocar la finestra de terminal. Per omissiˇ, la cadena d'ordre de l'alarma s'afegirÓ al que especifiqueu. TambÚ podeu especificar a on s'inserirÓ la cadena d'ordre de l'alarma, utilitzant els segŘents codis:

  %c

  La cadena d'ordre de l'alarma que serÓ substitu´da.

  %w

  La cadena d'ordre de l'alarma que serÓ substitu´da, amb un sleep afegit.

  %C

  Es crearÓ un fitxer d'ordre temporal que contindrÓ la cadena d'ordre de l'alarma, i l'ordre per executar el fitxer que serÓ substitu´t.

  %W

  Es crearÓ un fitxer d'ordre temporal que contindrÓ la cadena d'ordre de l'alarma amb un sleep, i l'ordre per executar el fitxer que serÓ substitu´t.

  Quan s'activa l'alarma d'ordre, la seva cadena d'ordre es posarÓ entre cometes abans d'inserir-la a la lÝnia d'ordres de la finestra de terminal.